ZASLAT HESLO

Vyjádření výboru ČTS k reportáži pana J. Klímy: “Tragický příběh jedné rodiny: Když trestá osud, soud a ještě pojišťovna”

Dne 30. 3. 2019 byla odvysílána reportáž týkající se tragického případu rodiny p. Fíly. Vycházíme pouze z odvysílané reportáže pana  J.  Klímy.

Nemáme žádné jiné podklady k této události, ale jednoznačně konstatujeme, že jde o strašnou rodinnou tragédii a postup úřadů, resp. dané zdravotní pojišťovny je lidsky a společensky nepřijatelný.

Transplantační medicína je životně závislá na darovaných orgánech a tento tragický příběh bude mít nepochybně velmi zásadní dopad na rozhodování rodin zemřelých o dárcovství orgánů a v důsledku povede k poškození kvalitního programu orgánových transplantací v ČR.

Výbor České transplantační společnosti požaduje na Ministerstvu zdravotnictví ČR a Svazu zdravotních pojišťoven neprodlené kroky vedoucí k nápravě v této věci a zastání se rodiny pana Fíly.

Díky všem těm, které osud zasáhl tragickou rukou a kteří darovali orgány svých blízkých, mohou po transplantaci žít milióny lidí po celém světě.




Generální partner

ASTELLAS

Partneři

SANOFICHIESI